درد در استخوان ران نشانه چیست در سایت مرکز پزشکی درمانی نسخه به شرح می پردازیم
درد در استخوان ران نشانه چیست
در این مقاله به بررسی درد در استخوان ران نشانه چیست و علل آن چه بیماری هایی می تواند باشد، می پردازیم.
بیماری های مرتبط با درد در استخوان ران
استئوميليت(عفونت استخوان) حاد
استخوان ران یکی از شایعترین استخوان های درگیر در عفونت استخوان چرکزا می باشد.
این عفونت هنگامی که پهنه تحتانی استخوان را درگیر میکند، معمولاً از طريق جریان خون به استخوان میرسد.
این عفونت به ویژه در موارد همراه با شکستگی باز از طریق زخم خارجی به استخوان انتقال می یابد. یافته های بالینی و درمان این عفونت ها مانند یافته های سایر موارد عفونت استخوان در استخوان های دیگر است.
استئوميليت(عفونت استخوان) مزمن
عفونت اسخوانی مزمن چرکی تقریباً همیشه پس از یک عفونت حاد درمان نشده یا مقاوم به درمان بروز می کند.
این نوع عفونت نیز مانند عفونت های حاد در انتهای تحتانی استخوان ران شایعتر است اما در بسیاری از موارد انتشار این عفونت باعث گرفتاری قسمت بزرگی از تنه استخوان ران می شود.
یافته های بالینی و درمان این عفونت ها مشابه سایر موارد استئومیلیت مزمن در مناطق دیگر بدن است.
تومورهای استخوانی در ناحیه ران
در این بخش از مطلب درد در استخوان ران نشانه چیست به بررسی تومورهای استخوانی می پردازیم، زیرا استخوان ران یکی از شایع ترین محلهای بروز تومورهای مهم استخوانی است.
تومورهای خوش خیم
از چهار نوع تومور خوش خیم استخوانی تنها تومور سلول غول آسا نیاز به توضیح بیشتر دارد زیرا که این تومور در نزدیک زانو بروز میکند نیاز به درمانهای ویژه ای دارد.
تومور سلول غول آسا
انتهای تحتانی استخوان ران به ویژه محل شایع بروز این تومور ناشایع است این تومور در انتهای فوقانی استخوان ران بسیار کمتر دیده میشود.
این تومور در بالغين جوان معمولاً مشاهده می شود تومور سلول غول آسا از ناحیه ای که قبلاً پهنه استخوان بوده، منشأ می گیرد
اما از آنجا که قسمتی از استخوان بسته شده است مانع انتشار این تومور در انتهای مفصلی استخوان می شود.
استخوان مبتلا به تومور به تدریج متورم شده، ناحیه استخوان به تدریج بسیار نازک میشود و شکستگی های پاتولوژیک گاهی رخ می دهند.
اگر چه تومور سلول غول آسا در گروه تومورهای خوش خیم طبقه بندی شده است. این تومور پس از برداشتن ناکامل عود میکند و در موارد نادر ایجاد متاستاز از طریق جریان خون را دارا می باشد.
درمان تومور سلول غول آسا:
برداشتن کامل تومور و پرکردن حفره حاصل با پیوند استخوانی به طور گسترده برای درمان این تومور به کار رفته است اما میزان عود تومور با این روش درمان زیاد بوده است.
این درمان هنوز برای تومورهای کوچک مناسب می باشد اما پس از انجام درمان پیگیری محتاطانه علایم برای تشخیص زودهنگام عود تومور ضروری است.
امروزه در مواردی که تومور بزرگ است بسیاری از جراحان ترجیح می دهند قسمت تحتانی استخوان ران را که حاوی تومور است بردارند و با استفاده از یک پروتز فلزی پیش ساخته قسمت تحتانی استخوان ران و مفصل زانو را جایگزین نمایند.
تومورهای بدخیم
استخوان ران محلی شایع برای رخداد انواع اصلی تومورهای بدخیم استخوان در بیماران جوان است.
با این حال باید به خاطر داشت تومورهای متاستاتیک نسبت به همۀ انواع تومورهای بدخیم اولیه شایع تر ویژه در بیماران بالاتر از ۵۰ سال.
تومور استئوسارکوما
این تومور به ویژه در دوران کودکی یا ابتدای سنین بلوغ معمولاً دیده می شود: هنگامی که این تومور در سنین پس از میانسالی روی می دهد، معمولاً یک عارضه بیماری پاژه است.
به طور تیپیک این تومور از پهنه یک استخوان بلند منشأ می گیرد و محل شایع بروز این تومور، پهنه تحتانی استخوان ران است. این تومور فوق العاده بدخیم است به طوری که علی رغم پیشرفت های اخیر در درمان آن، هنوز میزان مرگ و میر این تومور ۴۰ یا بیشتر می باشد.
تومور یوئینگ
این تومور نیز در سنین کودکی یا بلوغ عمدتاً رخ می دهد.
برخلاف اکثر تومورهای استخوانی این تومور معمولاً از تنه استخوان منشأ می گیرد و باعث ایجاد تورمی دوکی شکل در تنه استخوان می شود.
روی این تومور لایه های استخوانی جدید تشکیل می شوند و نمای تیپیک لایه های “پیاز در عکس رادیوگرافی این تومور مشاهده میگردد.
اگر چه این تومور به طور قابل توجهی به شیمی درمانی معمولاً همراه با پرتو درمانی یا برداشتن تومور به روش جراحی پاسخ میدهد
اما پیش آگهی بیماران مبتلابه این تومور نامطلوب میباشد طوری که میزان مرگ و میر این بیماران تقریباً ۵۰ درصد می باشد.
تومور کندرو سارکوما
این تومور به طور شایعتر در سنین میانسالی یا پیری دیده می شود که نشان میدهد این تومور به علت رخداد تغییرات بدخیمی روی داده است.
از لحاظ بالینی این تومور، با درد موضعی و تورم بروز میکند و به علت رشد آهسته ممکن است به اندازه بزرگی برسد.
در تصویر این تومور یک ضایعه تخریب کننده وجود دارد. از آنجا که هیچ روش شیمی درمانی بر این تومور نسبتاً كم عروق مؤثر نیست درمان این تومور، فقط جراحی است.
تومورهای متاستاتیک (ثانویه)
استخوان ران به طور شایع مورد تهاجم تومورهای متاستاتیک قرار می گیرد.
آسیب شناسی تومورهای متاستاتیک (ثانویه):
تومورهایی که بیشتر به استخوان متاستاز میدهند عبارتند از :ریه، پستان، پروستات کلیه و تیرویید معمولاً ساختار استخوان توسط تومور تخریب می شود و شکستگی پاتولوژیک به طور شایع روی میدهد.
یافته های بالینی علامت عمده این بیماران درد است اما گاهی این تومورها تا زمانی که باعث ایجاد شکستگی پاتولوژیک نشده اند، علایم بالینی اندکی بـه وجود می آورند.
درمان تومورهای متاستاتیک (ثانویه):
اکثر شکستگی های پاتولوژیک استخوان ران به خوبی با تثبیت داخلی محل شکستگی با استفاده از میخ بلند بهبود می یابند، اگر چه گاهی جهت ثابت سازی ممکن به سیمان آکریلیک استخوانی نیز نیاز باشد.
هنگامی که قسمت زیادی از استخوان ران تخریب شده است جایگزنی استخوان با یک پروتز پیش ساخته ممکن است ضروری باشد
با این روش، پرستاری از بیمار آسان تر بوده، کیفیت زندگی وی افزایش می یابد زیرا می توان از آتل خارجی استفاده نکرد و به بیمار اجازه تحرک داد.
در اینجا به بررسی درد در استخوان ران نشانه چیست پرداخته شد و بسیار لازم و ضروری است مشاهده علائم این بیماری ها هرچه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه شود و به درمان آن پرداخته شود.
درمان به کمک ارایه اطلاعات به بیمار جدید ترین و کم هزینه ترین راه جهت ارتقای سطح سلامت و افزایش کیفیت زندگی افراد است. در اطلاعات درمانی آگاهی های لازم پیرامون وضعیت فعلی و راه کار های درمان و پیشگیری از بروز مجدد رخداد پاتولوژیک به بیمار آموزش داده شده و خود اوست که نقش محوری را در اصلاح وضعیت خود ایفا می کند
برای دریافت مشاوره و درمان سریعتر میتوانید با شماره 02143682 تماس بگیرید.