آرتروز و ساییدگی مچ دست در سایت مرکز پزشکی درمانی نسخه به شرح می پردازیم
بیماری آرتروز مچ دست
آرتروز و ساییدگی مچ دست بسیار شایع است.
این پدیده می تواند بدلیل آرتروز تمام مفاصل بدن بدلیل پیری و یا بدلیل یک آسیب به استخوان ها یا رباط ها بوجود آید. سطح صاف مفصلی که در حالت طبیعی بین استخوانها وجود دارد از بین می رود و باعث می شود که هنگام حرکت مچ، استخوان ها به هم سائیده شوند و در نتیجه، درد، ضعف و سفتی مچ دست ایجاد شود.
تشخيص آرتروز مچ دست:
تشخیص بر پایه علائم بالینی، محدودیت حرکات مچ دست، ایجاد برآمدگی های استخوانی در مچ دست و استفاده از عکسهای رادیوگرافی است.
درمان آرتروز و ساییدگی مچ دست:
روش های مختلفی برای درمان وجود دارد و درمان قطعی پیچیده است و بستگی دارد به اینکه کدام مفصل آسیب دیده است.
همچنین نحوه درمان به حرفه بیمار و نظر او هم بستگی دارد.
بعضی از انسان ها به قدرت آن مفصل نیاز دارند بعضی به حرکت آن و بعضی ها هم سریعترین روش درمان را می خواهند و بقیه هم بهترین روش عمل جراحی را می پسندند.
جراحی آرتروز مچ دست:
قطع کردن اعصاب: عمل کوچکی است که طی ان شاخه های عصبی را که به مفصل مچ میروند، قطع می کنند ولی شاخه هایی را که به پوست می روند نگه می دارند.
این کار درد را از بین می برد. این عمل آرتروز و ساییدگی مچ دست زمان کمتری نیاز دارد تا دوباره عضو عملکرد طبیعی پیدا کند.
ولی این روش روند پیشرفت التهاب را کند نمی کند. این عمل برای بسیاری از بیماران برای حفظ حرکت مچ روش مناسبی است.
اگر این روش با موفقیت همراه نباشد، در این حالت باید از روشهای درمانی پیچیده تری استفاده کرد.
در آوردن ردیف اول استخوانهای مچ دست:
این عمل شامل خارج کردن ۳ استخوان اول مچ دست می باشد و بعد مفصل جدیدی را بین یکی از استخوان های مچ دست ایجاد می کنند.
خشک کردن انتخابی مفصل:
تعدادی از استخوان ها بهم متصل می شوند تا مانع حرکت بر روی مفصل آسیب دیده شوند.
این روش باعث محدود شدن التهاب مفصل می شود و نیاز به پیوند استخوانی دارد.
خشک کردن کامل مچ دست:
با بهم متصل کردن تمام استخوان های مچ دست، کلیه حرکات مچ دست محدود می شود. این روش زمانی بکار می رود که تعداد زیادی از مفاصل مچ دست دچار التهاب شده باشند و یا اینکه دو روش فوق خشک کردن انتخابی و یا برداشتن ردیف اول از استخوان های مچ دست مؤثر واقع نشده باشد.
در این حالت برای از بین بردن درد از این روش استفاده میکنیم. که در این روش هم به پیوند استخوان نیاز داریم. در تمامی این روش ها باید یک برش در پشت مچ داده شود.
برای انجام عمل خشک کردن مفاصل جراح تمام سطوح مفصلی را خارج می کند سپس یک برش در بالای استخوان لگن می دهد
و یک قطعه استخوان را خارج می کند و بعد استخوان خارج شده را بطور محکم به مفاصل می چسباند تا بدین طریق سطوح استخوانی به یکدیگر متصل شوند.
در خشک کردن انتخابی، مفصل استخوانها را بوسیله یک پین (میله فلزی) در محل قرار داده و در بی حرکتی کامل مفصل استخوان ها را با یک پلاک در جای خود قرار می دهند.
مراقبتهای بعد از عمل آرتروز و ساییدگی مچ دست:
سه عمل آخر اعمال بزرگی هستند و زمان زیادی طول می کشد تا بهبودی حاصل شود.
مچ هرگز به حالت اول بر نمی گردد ولی در کل ۷۵درصد بیماران راضی هستند ۱۰درصد خیلی راضی هستند، و فقط ۱۵درصد رضایت زیادی ندارند.
در کل اغلب بیماران از خشک کردن کامل مفصل عليرغم بی حرکت شدن مفصل مچ رضایت دارند، ولی در روش خشک کردن انتخابی مفصل و خارج کردن ردیف اول استخوان های مچ به مرور زمان احتمال سائیدگی استخوان ها وجود دارد
و باید عمل خشک کردن کامل مفصل را انجام داد. بعد از عمل مچ را توسط آتل، به مدت ۶ هفته بی حرکت می کنیم بعد از آن می توانند حرکات ظریفی را آغاز کنند
ولی باز هم شبها و هنگام انجام کارهای سنگین باید از آتل استفاده کنند و اگر استخوان های ردیف اول مچ را برداشته اند تا ۹ هفته برای عمل خشک کردن مفاصل، حداقل تا ۱۲ هفته به آتل نیاز دارند.
در روش خشک کردن مفاصل باید تا زمانی که عکس نشان دهد که استخوان ها بهم متصل شده و یکی شده اند،
از آتل استفاده کرد و تا آن زمان انجام کارهای سنگین بدون استفاده از آتل، باعث خراب شدن عمل جراحی انجام شده می شود.
نتایج درمان
یک سری عوارض شایع بعد از تمامی این اعمال جراحی وجود دارد که شامل سفتی انگشت 4 درصد،عفونت سطحی5 درصد، عفونت عمقی5 درصد، آسیب عصبی4 درصد، فشرده شدن عصب10 درصد است.
گاهی در عمل خشک کردن مفاصل، قطعات استخوانی بهم نمی چسبند و یک تکه نمی شوند 10 درصد و نیاز به یک پیوند استخوانی دیگر هست.
در ٪۵۰ موارد پلاک استفاده شده مشکل ایجاد می کند و باید خارج شود. این نوع اعمال جراحی برای هر بیماری ویژگیهای خودش را دارد و شما باید بطور دقیق در مورد میزان بهبودی و شانس بهبودی خود با جراح صحبت کنید.
درمان به کمک ارایه اطلاعات به بیمار جدید ترین و کم هزینه ترین راه جهت ارتقای سطح سلامت و افزایش کیفیت زندگی افراد است. در اطلاعات درمانی آگاهی های لازم پیرامون وضعیت فعلی و راه کار های درمان و پیشگیری از بروز مجدد رخداد پاتولوژیک به بیمار آموزش داده شده و خود اوست که نقش محوری را در اصلاح وضعیت خود ایفا می کند
برای دریافت مشاوره و درمان سریعتر میتوانید با شماره 02143682 تماس بگیرید.