فرورفتن ناخن در گوشت انگشت پا در سایت مرکز پزشکی درمانی نسخه به شرح می پردازیم
رشد ناخن به داخل انگشت
ناخنی که به داخل رشد می کند (ناخن بداخل رشد کرده) وضعیتی است که شایع ترین گرفتاری انگشت شست پا است این وضعیت معمولاً زمانی بوجود می آید که فشار ناشی از کفش نامناسب و یا مراقبت نامناسب از ناخن، شست منجر به درد و بزرگ شدن و رشد بیش از حد بافت اطراف ناخن و فرورفتن ناخن می شود.
ساختمان تشریحی ناخن:
ناخن شست و هر ناخن دیگر توسط ماده زایای ناخن تولید می شود و به طرف جلو و انتهای انگشت شست رشد می کند. ماده زایا، بافت ساده ای است که یک ناخن را پدید می آورد.
اغلب ما یک ناخن انگشت یا ناخن شست را از دست داده ایم و دیده ایم که به راحتی بعد از چند ماه رشد می کند.
ناحیه زیر ناخن که به ناخن می چسبد به عنوان بستر ناخن نامیده می شود.
در هر طرف ناخن ناحیه ای وجود دارد به نام شیار ناخن که جائی است که پوست انگشت شست به ماده ناخن یا ماتریکس ناخن می رسد و لبه ناخن است.
علل ایجاد کننده (رشد ناخن به داخل انگشت)
فرورفتن ناخن در گوشت انگشت پا (رشد ناخن به داخل انگشت):
در بیماران دچار ناخن به داخل رشد کرده، شیار ناخن شروع به ناپدید شدن می کند که احتمالا به علت فشار ناشی از کفش نامناسب بیمار است فشار مزمن لبه ناخن بر شیار، ناخن باعث تحریک و تورم پوست اطرافش می شود، اگر این وضعیت ادامه یابد، ناخن بزرگ شده و بیش از حد رشد می کند و در نتیجه منجر به تغییرات دائمی در بافت می شود.
این تغییرات دائمی در بافت نه تنها وضع را بد می کند، حتی باعث ایجاد یک عفونت در منطقه نیز می شود و سبب درد شدید و تورم دور ناخن می شود.
کوتاه کردن نامناسب ناخن شست همچنین می تواند یکی از علل باشد.
اگر گوشه ناخن را اجازه ندهید رشد کند و به خارج پوست در انتهای شیار ناخن بیاید، ممکن است به داخل رشد کرده و به داخل پوست بیاید.
همچنین هر گونه آسیب به انگشت پا یا خمیدگی غیرمعمول ناخن ها و وضعیت بد انگشتان و ناخن ها، وضعیت ژنتیکی و رعایت نکردن صحیح بهداشت پا هم در فعالیت های روزمره و هم در فعالیت های ورزشی احتمال ابتلا به رشد ناخن به داخل انگشت را بیشتر می کند.
علایم ایجاد کننده فرورفتن ناخن:
از علایم اولیه ناخن فرو رفته درد است. انگشت قرمز می شود، درد موقع لمس بیشتر است و کفش پوشیدن مشکل می شود.
اگر عفونت هم حضور داشته باشد، ممکن است ترشحات چرکی از آن منطقه خارج شود.
تشخيص فرورفتن ناخن در گوشت انگشت پا (رشد ناخن به داخل انگشت):
تشخیص آسان و بر اساس معاینه است. هیچ عکس رادیوگرافی یا آزمایشی معمولا لازم نیست مگر در موارد مشکوک به عفونت که ممکن است به استخوان منتشر شده باشد.
درمان فرورفتن ناخن
(رشد ناخن به داخل انگشت):
- مراقبت صحیح از پا و درمان های خانگی
- استفاده از مسکن و دارو درمانی
- جراحی
مراقبت صیحح از پا و درمان های خانگی: اگر تازه مبتلا شده اید ، درمان غیر جراحی ممکن است کافی باشد.
فشار روی انگشت را باید بوسیله پوشیدن صندل یا نپوشیدن کفش برای چند روز به حداقل رساند. وسواس کوتاه کردن گوشه ناخن باید ترک شود.
این مسأله میتواند منجر به بدتر شدن وضعیت ناخن شست به شکل تغییر شکل چنگک ماهی بشود، که در آینده به داخل شیار ناخن رشد می کند.
هدف از درمان غیر جراحی، اجازه دادن به رشد ناخن در انتها و آن سوی شیار ناخن است. خیس کردن متناوب با آب نمک گرم، ممکن است پیشنهاد شود.
اگر عفونت فعال وجود دارد، آنتی بیوتیک ممکن است برای ریشه کنی عفونت پیشنهاد شود. پس از بر طرف شدن عفونت و شکل ناخن ،کفشی باید انتخاب شود که فشار زیادی روی انگشت شست نیاورد، ناخن ها باید صاف کوتاه شود و هرگز تا انتهای شیار ناخن را نگیرید.
استفاده از مسکن و دارو درمانی:
اگر درد به علت رشد ناخن به داخل انگشت با مراقبت های خانگی بهتر نشود و شدت پیدا کند، استفاده از مسکن و دارو درمانی جهت کاهش درد می تواند کمک کننده باشد.
استفاده از پمادهای آنتی بیوتیکی و ضد قارچ زمانی که گوشت ناخن عفونت کرده باشد مفید است.
جراحی:
اگر رشد بیش از حد بافت اطراف ناخن رخ داده باشد، جراحی ناخن ممکن است برای درمان این وضعیت لازم باشد.
در موارد خفیف، برداشتن بافت بیش از حد رشد کرده می تواند فشار و تحریک را کم کند. در این روش یک لبه گوه مانند از بافت را بر می دارند واکنش های ترمیم بافتی اجازه میدهد، شیار ناخن خودش ترمیم شود.
و در موارد شدید فرورفتن ناخن در گوشت انگشت پا ممکن است قسمت هایی از ناخن شست و لایه زایا که تولید ناخن می کند برداشته شود و بالاخره در بیمارانی که تغییر شکل و دفورمیته شدید ناخن ایجاد شده کل ناخن ممکن است برداشته شود و ماده زایای کل ناخن هم برداشته شود. هیچ ناخن جدیدی، دیگر به داخل رشد نخواهد کرد.
درمان به کمک ارایه اطلاعات به بیمار جدید ترین و کم هزینه ترین راه جهت ارتقای سطح سلامت و افزایش کیفیت زندگی افراد است. در اطلاعات درمانی آگاهی های لازم پیرامون وضعیت فعلی و راه کار های درمان و پیشگیری از بروز مجدد رخداد پاتولوژیک به بیمار آموزش داده شده و خود اوست که نقش محوری را در اصلاح وضعیت خود ایفا می کند
برای دریافت مشاوره و درمان سریعتر میتوانید با شماره 02143682 تماس بگیرید.